Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
12
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Essent stopt inkoop palmolie voor groene stroom

Essent heeft de inkoop van palmolie stopgezet. Het bedrijf gebruikte het product voor groene stroom. Lia van Wijk van Milieudefensie laat in een verklaring van de organisatie weten verheugd te zijn met het besluit van Essent. "Wel moeten ze duidelijk maken wat het opschorten in de praktijk precies betekent. Milieudefensie gaat ervan uit dat Essent nu stopt met het gebruik van palmolie en palmoliederivaten."


"Sluit palmolie geheel en voorgoed uit van subsidie. want groen kun je palmoliestroom niet noemen". zo besluit Van Wijk. Staatssecretaris Van Geel moest vorige week bekennen dat er vele miljoenen aan subsidie is bijgedragen voor het verstoken van palmolie als groene stroom.

Milieudefensie wil dat de overheid vanaf nu duidelijke regels optelt waarom stroomopwekkers zich moeten houden in Nederland. De vervanging van palmolie moet op een verantwoorde wijze gebeuren. zo stelt Van Wijk. Als voorbeeld noemt ze dat bijvoorbeeld soja niet gebruikt moet gaan worden. Milieudefensie was al enkele maanden bezig met een campagne tegen Essent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.