Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
05
12
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Grondstoffen
Soort:

'Europa onderschat schaarste grondstoffen'

De schaarste aan grondstoffen gaat in Europa voor grotere problemen zorgen, dan we ons realiseren. Dat stelt Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy.

Gerbrandy liet het Financieele Dagblad onlangs weten dat corporates al wel op hun hoede zijn wat prijsstijgingen betreft, maar mkb’ers nog niet voldoende actie ondernemen. En zij zijn juist het meest kwetsbaar. “Middelgrote en kleinere bedrijven redeneren net zoals automobilisten aan de pomp: als het rond Iran weer rustig wordt, daalt de benzineprijs wel weer.” Gerbrandy vraagt de aandacht vanuit zijn rol als rapporteur in het Europees Parlement over efficiënt omgaan met hulpbronnen.

Vrijhandelszone voor afval
Een deel van de oplossing van de schaarste kan liggen in het stimuleren van hergebruik. Volgens Gerbrandy moet dat door secundaire grondstoffen aantrekkelijker te belasten. Bij ontwerp van producten moet al rekening worden gehouden met terugwinnen van stoffen. Een bekende visie, maar Gerbrandy benadrukt de samenwerking tussen bedrijven en overheid. Het liefst door een vrijhandelszone voor afval te realiseren.

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.