Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: PMI
Soort:

Europese inkoopmanagers zijn positief over economie

Europese inkoopmanagers zijn positief over economie

De inkoopmanagers in de Eurozone zijn in maart weer positiever geworden. De Purchasing Managers Index (PMI) van het bureau Markit steeg van 53 in februari naar 53,7 deze maand. Een cijfer boven de 50 duidt op optimisme over de economie. De deelindex voor de verwerkende industrie liet een stijging zien van 51,2 naar 51,4. Het vertrouwen in de dienstensector steeg van 53,3 naar 54.

De uitkomsten van Markit zijn nog een schatting, schrijft het FD. Ook voor Duitsland en Frankrijk geeft het onderzoeksbureau een eerste schatting. De PMI’s voor Duitsland waren in maart nauwelijks veranderd ten opzichte van februari. Ze blijven positief. Voor Frankrijk was er wel een duidelijke positieve ontwikkeling. De PMI hiervan gaat naar verwachting van 49,3 in februari naar 51,1 in maart. Ook de deelindexen voor de dienstensector en de verwerkende industrie vertoonden betere scores.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.