Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: PMI
Soort:

Europese PMI voor de industrie daalt in augustus

Europese PMI voor de industrie daalt in augustus

De inkoopmanagersindex (PMI) voor de industrie in de eurozone is in augustus licht gedaald. De index voor de dienstensector zal licht oplopen. Dat blijkt uit de gegevens van onderzoeksbureau Markit.

De daling van 0,2 punten in de industriesector is in lijn met de cijfers van de twee grootste economieën in de eurozone, Duitsland en Frankrijk, laat het FD weten. Voor de eurozone komt de score naar verwachting uit op 51,8, de index van de Duitse industrie loopt terug naar 53,6 en Frankrijk kwam uit op 48,5. Een score boven 50, duidt op een groeiende economie. NEVI zal eind deze maand de PMI van Nederland bekend maken.

Nederlandse industrie
CBS laat in de kwartaalmonitor industrie weten dat de omzet in de Nederlandse industrie ook in het tweede kwartaal van 2016 onder druk stond. Producenten zetten 6 procent minder om dan vorig jaar. Vooral de aardolie-industrie drukte de omzet.

De aardolie-industrie noteerde in het tweede kwartaal met 33,5 procent de grootste omzetdaling. De slinkende omzet wordt veroorzaakt door de teruggelopen prijs van ruwe olie. Op jaarbasis dalen de prijzen nu al drieënhalf jaar. In de elektrotechnische en machine-industrie viel de omzet met 10% terug. Ook in de chemische industrie, de basis- en metaalproductenindustrie en de meubelindustrie daalde de omzet. Ondernemers in de auto-industrie, bouwmaterialenindustrie en de papier- en grafische industrie deden aan de andere kant goede zaken.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.