Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver

OMSCHRIJVING

02
07

Matchmaking workshop voor brijnproducenten en afnemers van herwonnen mineralen

Datum02-07
Aanvang12:30
LocatieDOW
AdresCommunicatiecentrum De Boerderij, Dow Benelux (Haven 485) Herbert Dowweg 2
4542NM
Hoek (bij Terneuzen)
iCaliCal

Interesse in aanbieden van of gebruik van herwonnen mineralen?

 

Is uw organisatie zich aan het oriënteren om water te gaan hergebruiken en oplossingen te vinden voor de brijn? Of heeft uw organisatie juist interesse in herwonnen mineralen? Dan is deelnemen aan het Online Brine Platform en aan een matchmaking workshop wellicht interessant.

 

Beschikbaarheid en kosten van water worden een toenemend risico voor de industrie. Circulaire business modellen, waar proceswater wordt hergebruikt en mineralen worden herwonnen uit restwater biedt een oplossing. Herwonnen mineralen vormen tegelijk een nieuwe markt, interessant voor bedrijven die hun inkoopkosten willen verlagen en duurzaam willen werken. Nu industrie vaker proceswater wil gaan hergebruiken gaan ze meer geconcentreerde restwaters produceren, die vaak niet geloosd mogen worden. Een oplossing is om mineralen uit die stroom hoogwaardig terug te winnen. Op dit moment kopen bedrijven doorgaans nieuw gewonnen zouten in, wat voor veel processen niet persé nodig is.

 

Bedrijven die oplossingen zoeken voor hun brijn en bedrijven die mogelijk interesse hebben in herwonnen mineralen, zijn welkom om deel te nemen aan het Online Brine Platform en aan één van de workshops die we hiervoor organiseren. Beide zijn bedoeld voor matchmaking tussen bedrijven die mineralen aanbieden en potentiële afnemers. De eerste workshop is op 2 juli bij Terneuzen voor de regio Zeeland, West-Brabant en de Vlaamse omliggende regio. Volgende workshops vinden plaats in Geleen, Delfzijl/Emmen, Rotterdam en Amsterdam. 

 

Klik hier voor het programma en registratie van de eerste ZERO BRINE workshop (Terneuzen, 2 juli)

 

Klik hier om geïnformeerd te worden als de registratie voor de andere workshops geopend is

 

 

Deze workshop is georganiseerd door het Institute for Sustainable Proces Technology als deel van het ZERO BRINE-project. De focus van dit project ligt bij innovatieve technologieën om mineralen te herwinnen uit afvalwater. ZERO BRINE heeft financiering ontvangen uit het Horizon 2020 Research and Innovation Programme van de EU: grant agreement No 730390.