Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
08
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Exotische uitdaging: bussen kopen in Kirgizië

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Het procurementblog SpendMatters UK/Europe vond een wel heel bijzondere openstaande vacature: help de Kirgiziërs met het kopen van stadsbussen!

De hoofdstad van het Centraal-Aziatische land steekt tien miljoen dollar in het moderniseren van het stadsvervoer. Bisjkek, qua inwoneraantal ongeveer anderhalf keer zo groot als Amsterdam, wil investeren in 76 elektrisch aangedreven trolleybussen en daarbij horende infrastructuur. Om dit proces in goede banen te leiden zoekt de Bishkek Trolleybus Company een adviesteam. De verdiensten voor de twee jaar durende opdracht zijn 325.000 dollar. Dit moeten de teamleden onderling zien te verdelen, maar van de andere kant bezien: de kosten van levensonderhoud liggen in Kirgizië ook een stuk lager dan Nederland.

Geschikt?
De Kirgizische overheid stelt wel een aantal eisen. Het heeft de voorkeur voor een team in plaats van individuele consultants en je dient enige kennis te hebben over ‘trolleybus traction power infrastructure’. En o ja, het team moet Russisch spreken. Maar het is een kans om in het mooie Kirgizië te werken. Het bergachtige en voornamelijk van landbouw afhankelijke land is het op twee na armste land in Centraal-Azië, maar heeft een grote rijkdom aan grondstoffen, voornamelijk goud en andere edelmetalen. Nederlanders zul je er niet snel tegenkomen. Bij de laatste telling in 2010 waren het er slechts 32. Je zwembroek en surfplank kun je thuislaten, want Kirgizië ligt verder van de zee dan welk ander land ter wereld.

Nog steeds geïnteresseerd? Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.