Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
06
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Ferrero verdubbelt inkoop Fairtrade cacao

Ferrero verdubbelt inkoop Fairtrade cacao

De chocoladefabrikant Ferrero gaat de inkoop van cacao bij Fairtrade-boeren de komende drie jaar verdubbelen tot 40.000 ton. Daarnaast starten de partijen een nieuwe samenwerking voor de inkoop van Fairtrade-rietsuiker. Dat schijft Duurzaambedrijfsleven. Ferrero wil dat cacaoboeren in Ivoorkust en suikerboeren in bijvoorbeeld Costa Rica kunnen profiteren van een gegarandeerd verkoopvolume en de aanvullende Fairtrade-premie.

Ferrero werkt sinds 2014 samen met Fairtrade. Het programma is een belangrijk onderdeel in het bereiken van het doel van het merk om in 2020 100 procent duurzaam gecertificeerde cacao in te kopen.

Trainingen
Door langdurige partnerschappen zijn kleinschalige boeren in staat om hun toekomst te plannen, stelt Fairtrade International. Boeren hebben namelijk toegang nodig tot marktinformatie en technische kennis om langdurige en duurzame leveringsketens te garanderen. Trainingen maken dan ook een belangrijk onderdeel uit van de strategie van Fairtrade om kleinschalige boerenorganisaties in staat te stellen te groeien.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.