Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
10
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Supply Chain
Soort:

Financiële crisis stimuleert SCF

Driekwart van de Europese banken verwacht dat de Supply Chain Finance (SCF)-programma’s  sterk zullen toenemen. De verwachte populariteit komt door de economische crisis en het langzame herstel.

De genoemde uitkomsten komen voor uit onderzoek van consultancy-bureau Demica. De banken tonen interesse in SCF omdat ze op die manier de financiële gezondheid van hun leveranciers beter kunnen managen. Vooral bij banken is het van belang dat ze op tijd kunnen ingrijpen als één leverancier failliet dreigt te gaan om zo hun leveranciersketen te beschermen.

Verwachte groei
 “Door leveranciers onder te brengen in een duidelijk SCF-programma kunnen ze de financiële gezondheid van hun leveranciers verzekeren, en op die manier het eigen risico beperken”, zegt Philip Kerle, CEO van Demica, tegen Procurement Leaders. De deelnemers aan het onderzoek van Demica verwachten jaarlijkse groei op SCF-gebied tussen de tien en dertig procent in de volwaardige markten en een groei rond de twintig tot 25 procent in de opkomende markten.

Opkomende economieën
De economische groei zal  voornamelijk gedreven worden door de ontwikkelde economieën van de VS en Europa, in samenwerking met de grote opkomende economieën als China en Azië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.