Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
04
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: E-procurement
Soort:

Flex-Beheer: “Grote verschillen in VMS-systemen”

Flex-Beheer: “Grote verschillen in VMS-systemen”

Het vinden van een geschikt Vendor Management Systeem (VMS), voor het stroomlijnen van inhuurprocessen van externe medewerkers vanaf de aanvraag tot de facturering, is voor vele bedrijven een uitdaging. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen de leveranciers en hun software. Op basis van deze overtuiging heeft Flex-Beheer een onderzoek uitgevoerd onder veertien aanbieders van VMS-systemen. Het rapport biedt met vele vergelijkingsmogelijkheden inzicht in de verschillen tussen bedrijven, hun ervaringen en hun oplossingen.

Een van de belangrijkste aanbevelingen uit het rapport is om eerst grondig te inventariseren wat de eigen behoeften en mogelijkheden zijn. Hierbij wordt aangeraden om ook naar de lange termijn te kijken. Vervolgens is het belangrijk om de markt te verkennen en op basis hiervan een keuze voor een of meerdere softwaretools te maken.

Grote verschillen
De verschillen tussen VMS-systemen op het gebied van functionaliteit, maturiteit en dienstverlening zijn groot. Er zijn partijen die vele functionaliteiten aanbieden, waar anderen dit bewust beperkt houden om de klant meer ‘op maat’ te ondersteunen. Nederland blinkt volgens Flex-Beheer uit in het aantal aanbieders en de diversiteit in het aanbod. In het rapport wordt geconcludeerd dat de markt in Nederland daarom een grote maturiteit kent met betrekking tot het optimaliseren van extern ingehuurd personeel.

Ontwikkelende markt
De markt is echter nog steeds volop in ontwikkeling. Er zijn jaarlijks vele updates en upgrades met nieuwe functionaliteiten bij bestaande leveranciers. Daarnaast komen er ook regelmatig nieuwe leveranciers op de markt, met nieuwe oplossingen en tools.

VMS app
Er wordt in het rapport ook geconcludeerd dat bijna elke VMS-aanbieder een app heeft ontwikkeld. Gebruikers kunnen hierdoor altijd hun systeem bedienen, rapporten raadplegen en via deze applicatie communiceren met de betrokken partijen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Anoniem | 03-07-2015 om 19:12

    lucette zegt op 11 september 2012 om 08:18:jammer dat je niet 6 om 6 kunt bellesten.had graag de helft gewilt van alles.Nu maar even denken wat ik ga bellesten want als je twee x besteld moet er ook 2 x verzendkosten komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.