Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
01
11
Robert van der Meer
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Robert van der Meer
Dossier: Inkoop
Soort:

Focus 2011: efficientie, inkooptalent en kostenbeperking

Efficiëntie, behoud van inkooptalent en kosten beperken in plaats van verminderen. Dat zijn de aandachtspunten voor 2011 volgens zes CPO’s die zijn geïnterviewd voor CPO Agenda.

Ondanks dat de zes CPO’s uit verschillende industrieën en landen komen, delen ze een aantal  aandachtspunten voor het komende jaar.  Bijvoorbeeld verhoging van de efficiëntie. Een van de CPO’s stelt dat het ontwikkelen van tools daarbij een sleutelrol speelt; een andere benadrukt dat de inkoopafdeling een leidende rol heeft in het efficiëntiebeleid van bedrijven. De geïnterviewden noemen grondige analyse en nieuwe initiatieven als hulpmiddelen om die efficiëntie te behalen.

Creativiteit en nieuwe uitdagingen
Een ander belangrijk punt is het behoud van inkooptalent. De CPO’s verwachten dat het behoud en aannemen van inkooptalent het herstel van de crisis en de verdere groei bevordert. Ook moet de focus in 2011 liggen op het beperken van de bestaande kostenposten in plaats van het verminderen van het aantal kostenposten. Dat vraagt volgens de geïnterviewden om creativiteit in het inkoopbeleid en meer aandacht voor kwaliteit.

Nieuwe blik
Waar de CPO’s het unaniem over eens zijn, is dat het inkopersvak in 2011 nieuwe uitdagingen tegenkomt die inkopers met een nieuwe blik tegemoet moeten gaan. Maar ondertussen moeten inkopers blijven kijken naar de basis van hun vak door te blijven anticiperen in plaats van te reageren.

Robert van der Meer
Door Robert van der Meer
Robert van der Meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.