Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
05
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: PMI
Soort:

'Focus op kwartaalcijfers verstoort supply chain'

De ‘tirannie’ van de kwartaalcijfers bij beursgenoteerde bedrijven werkt volgens de Amerikaanse publicist Paul Dittmann zeer verstorend voor de supply chain. Het kost bovendien veel geld. stelt hij.


Dittmann stelde recent op het congres ‘Supply Chain Managers. who needs them’ in Antwerpen dat beursgenoteerde bedrijven aan het einde van het kwartaal allerlei trucs uithalen om de financiele cijfers op te fleuren. Zij beseffen volgens de hoogleraar niet dat dit contraproductief is.

Dittmann wijst erop dat de kortingen die aan het einde van het kwartaal aan afnemers wordt gegeven om de omzet te verhogen ervoor zorgt dat er meer door de klant wordt ingekocht. Dat zorgt voor een schommeling in het vraagpatroon en heeft extra kosten in de supply chain als gevolg. Of de keuze om Vendor Managed Inventory niet toe te passen. omdat de verkoopomzet eenmalig zou dalen. Terwijl de voorraadkosten zo structureel verlaagd konden worden.

Ditmann pleit ervoor dat bedrijven zich meer inzicht verschaffen in de supply chain en zich niet door de waan van de kwartaalcijfers laten leiden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.