Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Global
Soort:

Fokker Aerostructures beste tijdens Dutch Sourcing Awards

Fokker Aerostructures, producent van vliegtuigonderdelen, is dit jaar de grote winnaar van de Dutch Sourcing Awards. Het bedrijf wist enkele aansprekende verbeterslagen door te voeren in haar supply chain

Fokker Aerostructures, onderdeel van Fokker Technologies, ontving de award in de categorie Operational Excellence. Het bedrijf heeft deze award te danken aan het Global Sourcing initiatief, waarmee het een kwalitatief goede en duurzame supply base tot stand bracht. Hiermee verlaagde de onderneming de leverancierskosten met 58 procent. Ook de bestuurslast werd verlaagd door middel van een efficiënt logistiek proces. Hiermee kan FA in de toekomst verbeteringen doorvoeren op het gebied van inkoop en supply chain management. 

Andere categorieën
Het luchtvaartbedrijf was niet de enige winnaar tijdens de uitreiking van de awards op 4 april. NedTrain ging dit jaar ook met een prijs naar huis. De organisatie won in de categorie Sustainability met de manier waarop het schoonmaak en onderhoud is aanbesteed. NedTrain lette daarbij niet alleen op de kosten, maar vooral op de belangen van klanten en de schoonmakers. 

ING Insurance won de award voor Step Change. Deze prijs heeft de onderneming gewonnen met het verbeteren van de inkooporganisatie en het creëren van een aparte centrale inkoopfunctie met contracten, tools en templates. 

Dutch Sourcing Awards
De uitreiking van de Dutch Sourcing Awards is in het leven geroepen door de Foundation for the Forward Development of Procurement. Deze stichting wil met het uitreiken van deze onderscheiding uitzonderlijke prestaties op het gebied van sourcing onder de aandacht brengen. Hiermee ziet de stichting kans om de ontwikkeling van de inkoopfunctie te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.