Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
01
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Fokker Aerostructures werkt samen met KMWE

Fokker Aerostructures werkt samen met KMWE

Fokker Aerostructures heeft de banden met toeleverancier KMWE (ooit begonnen als Klein Metaal Werkplaats Eindhoven) verder aangehaald. De bedrijven tekenden een contract voor een langdurige samenwerking waarbij het Eindhovense KMWE aan Fokker assemblies en losse onderdelen voor vleugels gaat leveren. Dat schrijft Deal!

Fokker Aerostructures maakt rompdelen en complete vleugels voor verschillende vliegtuigbouwers, waaronder Airbus, Boeing en Gulfstream. Zo maakt Fokker voor de Gulfstream G650, de Rolls Royce onder de businessjets, de complete staart en romp.

Mijlpaal
"Dit is voor KMWE een mijlpaal. We zijn er trots op om op wereldniveau een positie te hebben veroverd in de luchtvaartindustrie", aldus accountmanager Peter van Lieshout van KMWE tegenover Deal! KMWE verwacht de eerste testproducten naar verwachting rond de zomer aan Fokker’s assemblagefabriek in Papendrecht te kunnen leveren. 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.