Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
04
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Forse prijsdalingen in de IT outsourcingmarkt

Forse prijsdalingen in de IT outsourcingmarkt

Inkopers van outsourcingdiensten zien de IT prijzen met 40 procent dalen. Een oorzaak van deze prijzenslag is dat er de komende twee jaar een ongekend aantal contracten afloopt. Steve Hall van adviesbureau Information Services Group noemt een bedrag van 100 miljard aan jaaromzet van leveranciers van uitbestedingsdiensten waar de komende 24 maanden opnieuw over onderhandeld moet worden.

Daarnaast vernieuwen aanbieders in de markt hun bedrijfsprocessen, waardoor de prijzen kunnen zakken. Procesautomatisering en gebruik van autonome en cognitieve vormen van computing maken het mogelijk om dezelfde diensten met steeds minder mensen te leveren. Jeff augustin van consultancybedrijf zegt tegen het Amerikaanse blad CIO, dat hij aanbieders die deze technieken inzetten, offertes heeft zien uitbrengen die 40 procent lager uitvallen dan die van concurrenten. Ook nieuwe cloudbroker-technologieën en de adoptie van publieke en private cloudoplossingen zetten de prijzen onder druk, stellen de specialisten tegen CIO.

Slechte service
De prijzenslag hoeft voor aanbieders niet schadelijk te zijn, stellen de experts. Dankzij de nieuwe methoden kunnen ze een hogere marge halen. Ook bij lagere omzet, kan dat een aanmerkelijk verbeterde winst betekenen. Phil Fersht, CEO van HfS Research, stelt wel dat het negatief kan uitpakken wanneer inkopers de leveranciers helemaal uitbuiten. “Bedrijven zitten voor jaren vast aan slechte service van het ‘C-team’, omdat de leverancier, wanneer zijn prijs te scherp was, de schade hiermee probeert te beperken.”

Flexibiliteit behouden
“Inkopers moeten daarnaast ook opletten dat zij de flexibiliteit behouden om eventueel op een andere leverancier over te stappen. Op dit moment zijn de nieuwe technieken die leveranciers bieden namelijk nog niet goed getest”, aldus Jeff Augustin, managing director of outsourcing consultancy Alsbridge.

 

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.