Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
11
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Foute Europese aanbestedingen kosten 7 miljard

Onderzoek van de Europese Rekenkamer van afgelopen woensdag wijst uit dat het aantal fouten bij de aanbestedingen met Europees geld door de EU-lidstaten een lichte daling heeft ondervonden, zo schrijft Spendmatters. In 2013 ging naar schatting nog 4,7 procent van de uitgaven mis, (zo’n 7 miljard euro) tegenover 4,8 procent een jaar eerder. Dit is de eerste daling sinds 2009.

Alex Brenninkmeijer, Nederlands lid van de Europese Rekenkamer, stelt in een interview met Nu.nl dat lidstaten teveel verantwoordelijkheid krijgen. Nog te vaak gaan aanbestedingen mis. Brenninkmeijer wijst bijvoorbeeld op ernstige verdenkingen van corruptie bij ICT-bedrijf Ordina, de politie en de Nederlandse defensie rond openbare aanbestedingen.

De foutmarge van afgelopen jaar is 4,7 procent. Dit aantal is echter geen graadmeter voor fraude of verspilling, benadrukken de controleurs. Brenninkmeijer licht toe: “Als er een fout wordt gemaakt bij de vreselijk ingewikkelde Europese aanbestedingsprocedure, dan ziet de Rekenkamer dat als een fout. Dat telt dus mee, maar er is wel geïnvesteerd. De regels moeten eenvoudiger”.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Foute aanbestedingen kosten EU € 7 miljard | Schoonmaakjournaal | 12-11-2014 om 08:00

    […] Bron: Inkoperscafé […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.