Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Frank Rozemeijer benoemd tot hoogleraar Purchasing and Supply Management

De NEVI Leerstoel is ondergebracht in het departement Marketing van de Faculty of Economics and Business Administration. Een van de kerntaken van de nieuwe hoogleraar is om onderwijs te verzorgen op gebied van Purchasing and Supply Management. Daarnaast gaat hij zich toeleggen op onderzoek op de volgende drie gebieden: organisatie van de inkoopfunctie. samenwerking met leveranciers en de psychologische aspecten van het inkoopvak.

Dit laatste is nog een onontgonnen gebied in de inkoopwetenschap en zal moeten leiden tot meer inzicht in welk gedrag van inkoopprofessionals nu het meest effectief is voor het realiseren van hun doelstellingen. Op de eerste twee gebieden heeft Rozemeijer zijn sporen reeds verdiend. Tijdens zijn promotie onderzoek ontwikkelde hij een matrix waarmee men kan vaststellen welke van vijf generieke ontwerpen voor de inkooporganisatie het beste past binnen een specifieke bedrijfsomgeving. Daarnaast ontwikkelde hij het ‘partnershipgroeimodel’ om de ontwikkeling van de relatie met toeleveranciers te beschrijven.

Frank Rozemeijer (1969) studeerde in 1994 af als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Amsterdam. In 2000 is hij aan de TU Eindhoven gepromoveerd op het proefschrift ‘Creating corporate advantage in purchasing’. Van 2000 tot 2004 was Rozemeijer werkzaam als managing consultant bij Compendium. In 2004 startte hij zijn eigen bureau voor advies. training en coaching FRConsulting. Daarnaast werkte hij van 2004 tot 2006 in deeltijd als docent bij de RSM/Erasmus Universiteit Rotterdam. Het meest recente boek waaraan hij heeft meegewerkt. Developing Sourcing Capabilities (2005). werd onlangs bekroond met de ERIM Best book award 2006.

Bron: NEVI.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.