Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
12
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Supply Chain
Soort:

FrieslandCampina traint boeren in duurzaamheid

FrieslandCampina traint boeren in duurzaamheid

FrieslandCampina Riedel, producent van onder meer Appelsientje, en Solidaridad willen het verduurzamingsprogramma bij sinaasappelboeren in Brazilië uitbreiden. De uitbreiding vindt plaats bij een coöperatie van kleinere en middelgrote familiebedrijven in de deelstaat Paraná. Samen produceren deze bedrijven een volume dat anderhalf keer zo groot is als het jaarvolume van FrieslandCampina Riedel. Dat schrijft DuurzaamBedrijfsleven.nl.

Het programma identificeert de prioriteiten voor verduurzaming van de teelt. Op basis daarvan worden er trainingen en een plan op maat aan de boeren gegeven. Hiermee kunnen zij hun teeltmethodes verbeteren en verduurzamen.

Volgens FrieslandCampina Riedel en Solidaridad is er vooral winst te behalen in het beter gebruiken van gewasbeschermingsmiddelen, het voorkomen van ernstige plantenziekten en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.