Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Duurzaam inkopen, Inkoop
Soort:

FrieslandCampina wil duurzame leveranciers belonen

De grootste zuivelcoöperatie van Nederland, FrieslandCampina, gaat melkveehouders belonen voor hun prestaties op het gebied van duurzaamheid. De leden krijgen een toeslag op de melkprijs en ook de premie voor de weidegang gaat omhoog. Dat maakte FD.nl woensdag bekend.

Om de duurzaamheid van de leveranciers te kunnen meten, heeft FrieslandCampina een puntensysteem in het leven geroepen. Het bestaat uit zes indicatoren op het gebied van diergezondheid en –welzijn, biodiversiteit en milieu, klimaat en energie. Er is in totaal €24 miljoen beschikbaar, die verdeeld gaat worden over de melkveehouders.

Weigeren van melk
FrieslandCampina stelt per 1 januari 2015 een verbod in voor het gebruik van compost of gecomposteerd materiaal. Voldoet een van de 14.132 melkveehouders van FrieslandCampina niet aan de basiseisen, dan krijgt het lid nog vier weken om zich aan te passen. Als verbetering uitblijft, zal FrieslandCampina de melk voortaan weigeren.

Betalen voor weidepremie
Naast deze eisen gaan melkveehouders die hun koeien niet in de wei laten grazen, betalen voor de weidepremie van hun collega’s die dat wel doen. De bijdrage voor de weidegang wordt verhoogd naar €1 per 100 kg melk.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.