Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
05
09
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door ANP
Dossier: Inkoop
Soort:

Frisdrankconflict bij Albert Heijn

Een aantal frisdrankmerken is binnenkort niet meer verkrijgbaar bij Albert Heijn. Dit komt door een zakelijk conflict tussen producent Vrumona en de supermarktketen.

Vrumona waarschuwde donderdag in een advertentie in landelijke ochtendkranten dat consumenten mogelijk mis zullen grijpen als zij zoeken naar flessen, blikken en pakken van Crystal Clear, Royal Club, Sisi en Sourcy. Albert Heijn heeft besloten deze producten uit de schappen te halen als gevolg van een zakelijk verschil van mening, aldus de producent.

Sinds eind vorige maand neemt Albert Heijn volgens een woordvoerder van Vrumona geen bestellingen meer op, nadat onderhandelingen tussen beide partijen waren vastgelopen. Vrumona levert nog wel literflessen van 7UP en Pepsi, producten die het bedrijf onder licentie produceert.
Albert Heijn en Vrumona praten al enkele maanden over een nieuw inkoopcontract. Beide partijen willen weinig kwijt over de inhoud van het geschil. Een woordvoerder van Albert Heijn bevestigde wel dat inkoopprijzen een rol spelen. De zegsman van Vrumona zei dat er geen conflicten spelen met andere supermarktketens.

Supermarkten en leveranciers hebben vaker hoog oplopende conflicten. Albert Heijn voerde bijvoorbeeld in 2007 wekenlang een gevecht met Coca-Cola, dat een hogere prijs wilde voor zijn producten. Vrumona hoopt binnenkort weer met Albert Heijn om tafel te zitten. De woordvoerder van Albert Heijn zei het positief te vinden dat Vrumona in de advertenties aangeeft er alles aan te doen om zijn merken weer in het schap te krijgen bij de supermarktketen.

© ANP 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.