Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
04
10
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Inkoop
Soort:

Fusie levert geld en inkoopintegratie op

Na een fusie of overname kan snel geld vrij worden gemaakt door de inkoopkosten te verlagen. Bovendien bevordert het de integratie. Dat staat in een uitgave van het vaktijdschrift Fusie en Overname die deze maand verscheen. Inkoopkosten zoals tijdelijk personeel, verzekeringen en investeringen zijn volgens het blad niet alleen vaak verborgen, maar ook hoog.

Een fusie zou dan ook het uitgelezen moment zijn om die kosten drastisch te verlagen. Door onderling prijzen te vergelijken zouden winsten gerealiseerd kunnen worden van tien procent. De aanwezigheid van professionele inkoopmedewerkers zou daarbij wel een vereiste zijn. Ook de centralisatie van de inkoop is een voorwaarde. Medewerkers zouden dan ook zelf het initiatief moeten nemen om de eigen activiteiten kritisch onder de loep te nemen.

Fusie en Overname adviseert ook om niet alleen de inkoop van eenvoudige diensten aan de markt te spiegelen, maar ook de hoogwaardige. Zo zou op een schoonmaaktarief van twaalf euro misschien twee euro kunnen worden bespaard, maar bij een IT-dienst zou het om een veelvoud gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.