Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
09
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Inkoopboeken
Soort:

'Gaan we het nu weer over Europees aanbesteden hebben??

Onlangs werd het Ziekenhuis Rivierenland Tiel (ZRT) erop gewezen dat een onderhandse gunning volgens het Europees aanbestedingsrecht had moeten plaatsvinden. omdat de rechter oordeelde dat de financiering van het ZRT ertoe leidt dat het ziekenhuis een aanbesteding-plichtige organisatie is. Een uitspraak die een enorme reflexwerking heeft voor alle ziekenhuizen en GGZ-instellingen.

PeopleGroup Procurement en Yacht hebben hier direct op gereageerd door een product te ontwikkelen waarmee ziekenhuizen zich op dit punt snel kunnen professionaliseren. Dit wordt nu voor het eerst bij het ZRT ge?mplementeerd. Het product bestaat uit de volgende componenten:
  • samen met ZRT wordt een actuele Europese aanbesteding doorlopen. Uitgangspunt is dat de organisatie zelf het meeste doet en dat het project vooral bedoeld is om al doende de regelgeving en de te hanteren methodologie (standaarden) te leren kennen.
  • er is een set van lege standaarden (methodologie) opgeleverd waarmee de organisatie in het vervolg zelf de Europese aanbestedingen op een gestructureerde wijze kan doorlopen
  • deze set van standaarden is ondergebracht in EP-flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.