Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
01
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2
Door Roderick Timmermans
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Geboorte In2Talent, jong inkooptalent

Met de vergrijzing en een jonge generatie die veel in beweging is op de arbeidsmarkt, is de ultieme uitdaging voor inkooporganisaties om de juiste kennis, competenties en ervaring op de juiste plek te krijgen. En te houden. Daar zal het verschil worden gemaakt.

De gemiddelde leeftijd van werknemers was in 1990 nog 36,2 jaar, in 2011 was dat al 41,2 jaar (bron: CBS). Kennis en capaciteit stromen uit, jonge instroom met de juiste vaardigheden wordt schaars. De oplossing van In2Talent zit in gefaseerde verjonging op de werkvloer. Door jong inkooptalent intensief te begeleiden, en ze door ervaren krachten op te laten leiden, voorkomt u dat noodzakelijke (inkoop-)kennis verloren gaat. Bovendien zorgt deze diversiteit voor dynamiek binnen uw organisatie. 

Met de instroom van jonge en hoogopgeleide mensen via In2Talent onder leiding van Roderick Timmermans, beschikken organisaties over capaciteit, kwaliteit én een verfrissende blik. En als u de junior consultant na een jaar in vaste dienst neemt, anticipeert u op de vergrijzingproblematiek. De junior consultant mag rekenen op actieve begeleiding door ervaren professionals en coaching on the job!

Altijd voldoende inkoopcapaciteit, behoud van waardevolle kennis én vernieuwende inzichten.

Graag geven we je specifieke informatie, zie www.in2talent.nl

Reacties:

  • Anoniem | 23-01-2014 om 12:47

    Ontzettend veel succes Roderick! Een product waar vele organisaties op zitten te wachten.

  • Dolf Bruins | 27-01-2014 om 17:28

    Interessant concept voor organisaties die (jong) inkooptalent zoeken, maar ik denk zeker ook voor de inkooptalenten zelf! Mooie kans om te werken aan versterking van eigen competenties en daarmee een goede basis te leggen voor verdere inkoopcarriere!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.