Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: E-procurement
Soort:

Gebruik software leveranciersmanagement neemt toe

Gebruik software leveranciersmanagement neemt toe

Vorig jaar nam het gebruik van software voor leveranciersmanagement 18% toe in vergelijking met 2016. Deze software werd vooral ingezet voor rapportages over leveranciersprestaties. Dat blijkt uit een onderzoek naar het gebruik van inkoopsoftware, uitgevoerd door Qando.

Ook in andere categorieën toont het onderzoek een stijging. Zo nam het gebruik van spend analyse software 16% toe, terwijl ook het gebruik van applicaties voor e-sourcing, contractmanagement en financial savings management licht groeide. Het gebruik van P2P software daalde juist. Volgens onderzoekers is dit te wijten aan de hoge kosten en de lastige implementatie ervan.

Dashboards
De software voor spend-analyse wordt volgens het onderzoek vooral gebruikt om standaardrapporten en spend-dashboards te maken, terwijl software voor contract management vooral ingezet wordt om einddatums van contracten bij te houden en contracten op te zoeken.

Templates
De onderzoekers vinden het opvallend dat mogelijkheden voor automatische classificatie en het automatisch identificeren van besparingsmogelijkheden amper worden benut. Daarnaast wordt er ook weinig gebruik gemaakt van KPI-bibliotheken en scorecard- en contract templates. 

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.