Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
03
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Global
Soort:

Geen geknoei meer met voedsel

Bedrijven die frauderen met voedsel moeten volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) een zware straf krijgen. Het CBL is het absoluut niet eens met de suggestie dat een scherp inkoopbeleid fraude uitlokt.

Met de stelling dat bedrijven die frauderen met voedsel een zware straf moeten krijgen reageert het CBL op de affaires van de afgelopen tijd rondom vis, eieren en paardenvlees.

Fraude
Volgens directeur Marc Jansen is dat wat er nu gebeurd met vis, eieren en paardenvlees pure fraude door toeleveranciers. Supermarkten willen volgens hem geen zaken doen met dit soort malafide partijen. Het CBL heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) dringend verzocht om in een vroeg stadium geïnformeerd te worden. Op deze wijze kunnen ze verdachte producten uit voorzorg blokkeren.

Streng toezicht
Met de suggestie dat supermarkten juist fraude uitlokken met een scherp inkoopbeleid is Jansen het absoluut niet eens. Volgens hem pakken supermarkten leveranciers hard aan als dit soort zaken aan het licht komen. Het CBL hamert op het belang van de onafhankelijke certificering van huismerkproducten en de strenge controles en steekproeven die deze ondergaan. Bij deze controles bezoeken kwaliteitsspecialisten van supermarkten de productielocaties . Hier voeren ze extra productcontroles uit op basis van risicoanalyses. Supermarkten willen dat de leveranciers van hun huismerk strengere eisen gaan stellen aan hun toeleveranciers. Ook de Europese Unie wil streng optreden tegen voedselfraude. Meer en onaangekondigde controles en strengere straffen moeten een einde maken aan misstanden in de voedselketen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.