Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
05
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Geen open aanbesteding Nationaal Historisch Museum

De competitie om de vestiging van het Nationaal Historisch Museum zal beperkt blijven tot drie steden. Minister van Cultuur Ronald Plasterk heeft een voorstel voor een open aanbesteding naast zich neergelegd.


Voor de vestiging van het Nationaal Historisch Museum waren Den Haag. Amsterdam en Arnhem geselecteerd. maar de afgelopen weken toonden Utrecht en Nijmegen ook belangstelling voor de nieuwe nationale cultuurinstelling. De burgemeester van Nijmegen. Thom de Graaf. liet onlangs een brief uitgaan naar Plasterk waarin hij aandringt op een open aanbestedingsprocedure. "Een dergelijke competitie doet recht aan het belang van het Nationaal Historisch Museum. maar evenzeer aan de mogelijkheden van steden om hun  relevantie voor de nationale geschiedenis op gelijkwaardige en objectief toetsbare wijze te presenteren"

Plasterk vindt echter dat er al genoeg te kiezen is. Op de website van Binnenlands Bestuur van maandag legt zijn woordvoerder uit: "Den Haag komt in aanmerking vanwege de parlementaire geschiedenis. het is de Residentie en de regering is er al vele jaren gevestigd. Amsterdam is de hoofdstad en op het Museumplein valt veel synergie te bereiken met andere musea. Arnhem heeft met het openluchtmuseum een goed overzicht van de volkenkunde"

In juni maakt Plasterk de definitieve locatie van het Nationaal Historisch Museum bekend.       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.