Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
06
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Supply Chain
Soort:

Geen transparantie slavernij in supply chain Canadese bedrijven

Geen transparantie slavernij in supply chain Canadese bedrijven

De transparantie van organisaties moet op hetzelfde niveau komen als in het Verenigd Koninkrijk. Dat stelt lobbygroep World Vision op basis van het onderzoek ‘Child and Forced Labour’ onder 44 bedrijven.

Meer dan de helft van de onderzochte bedrijven, die allemaal importeurs waren van goederen met een verhoogde kans op slavernij in de supply chain, wilden geen informatie vrijgeven over methode waarop het risico op slavernij wordt verkleind.

Geen bewijs
Driekwart van de organisaties wilde geen bewijs aanleveren over de steun die leveranciers ontvangen bij het reduceren van slavernij. 55% gaf daarnaast geen informatie over de audits die bij leveranciers worden uitgevoerd.

Groothandels minst transparant
Groothandels in voeding zijn het minst transparant, stelt World Vision. Slechts één van de tien onderzochte bedrijven deelde informatie over de reductie van het risico van slavernij in de supply chain.

Wetten over transparantie
World Vision roept de Canadese regering op om wetten in te voeren die bedrijven verplicht om stappen te ondernemen om kinderarbeid en gedwongen arbeid uit de supply chain te bannen. Volgens het rapport is het momenteel onmogelijk voor consumenten om geïnformeerde, ethische beslissingen te nemen, omdat de meeste bedrijven geen informatie verstrekken.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.