Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
05
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Economie
Soort:

Geldkraan PIANOo dit najaar dicht

Het is hoogst onzeker of het Expertisecentrum Aanbesteden PIANOo blijft voortbestaan. Over een paar maanden is het budget op en alleen minister Verhagen, die fors op zijn departement moet bezuinigen, kan nog anders beslissen.

Dit bericht PIANOo zelf op haar site. Om te komen tot de door Verhagen aangekondigde drieduizend banen die op het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie moeten verdwijnen, zullen bij uitvoeringsinstellingen Agentschap NL en NMa de meeste mensen verdwijnen. Wat er met PIANOo gaat gebeuren, is nog onzeker. PIANOo werd opgericht na de bouwfraude in 2005 om de professionaliteit rond aanbestedingen en inkoop in de publieke sector te vergroten.

Beslissing op korte termijn
Het budget van het expertisecentrum is dit najaar op. Na een eerste evaluatie in 2008 werd de financiering nog wel met drie jaar verlengd, maar vanaf 2012 staat er “geen dubbeltje” meer op de begroting, zo bericht PIANOo. Toch is niet alle hoop opgegeven. Verhagen heeft een nieuwe Aanbestedingswet gemaakt en vindt dat het nieuwe beleid praktische ondersteuning hoort te krijgen. Ook is er sprake van een nieuw op te richten klachtenloket voor benadeelde marktpartijen. “We houden rekening met alle scenario’s: van opheffing tot een volledig nieuwe koers. De minister moet daarover beslissen”, laat PIANOo-directeur Wouter Stolwijk weten. Hij verwacht dat Verhagen op korte termijn de knoop doorhakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.