Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
07
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

Gemeente Amsterdam bespaart 70% op inkoop via internetveiling

Bij een internetveiling voor kantoorartikelen door de gemeente Amsterdam is het offertebedrag onder de 250.000 euro gekomen. Eerder betaalde de gemeente rond de acht ton voor dezelfde artikelen. Dit schrijft Het Parool.


E?n miljoen pennen. ??n miljoen dossiermappen en 35.000 kladblokken. wie komt met de beste offerte? Dat was het idee achter de internetveiling die recent in de Amsterdamse Raadszaal gehouden werd. Het Franse Lyreco gaat er met de order vandoor na een offerterace van ruim drie uur. Corporate Express. Ahrend en Office Depot deden mee met de strijd.

De gigantische besparing op de inkoop van kantoorartikelen is niet alleen aan de internetveiling te danken. Amsterdam besloot reeds eerder om de inkoop van kantoorartikelen te bundelen tot ??n order en tevens het aantal leveranciers ?n het assortiment te beperken. Toch zakt de prijs tijdens de veiling nog spectaculair: van het openingsbod van 360.000 euro wordt uiteindelijk een dikke ton afgesnoept.

Het is al de vierde internetveiling die de gemeente Amsterdam organiseert. Al eerder werden het kopieerpapier en de visitekaartjes op deze manier ingekocht. Vanwege het succes zullen meer veilingen volgen. zoals de gaslevering en de mobiele telefoonabonnementen.

Het volledige verslag van de veiling leest u hier.

Bron: Het Parool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.