Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Gemeente Hoorn krijgt PPPluim

De gemeente Hoorn heeft de PPPluim voor Duurzaam Inkopen ontvangen. Dit namens alle gemeenten in de kop van Noord-Holland. Burgemeester Onno van Veldhuizen kreeg de prijs uit handen van Jaap Stokking uitgerikt op het VNG-congres 'Goed Besteed!'. De programmaleider deelde de PPPluim uit namens SenterNovem. Hoorn werd uitgekozen omdat ze het initiatief hebben genomen om het inkopen en aanbesteden in de regio zo veel mogelijk gezamenlijk te doen.


Het belangrijkste was daarbij dat ze hier een duurzaamheidscriterea aan hebben gehangen. Burgemeester Van Veldhuizen was zeer content met de benoeming. "Elke cent die je als gemeent uitgeeft is belastinggeld. dat hoort goed bested te worden. want het is geld van de burgers. Daar hoort een inkoop- en aanbestedingsbeleid bij. waarbij integriteit. transparantie en duurzaamheid sleutelbegrippen zijn."

De PPPluim is een stimulans en aanmoeding voor overheden die zich positief inzetten om duurzaam te gaan inkopen. PPPluim staat voor People Planet Profit. kortom aandacht voor mens. milieu en economie. Het initiatief van de gemeente Hoorn kwam voort uit het project om enertie te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.