Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
05
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Gemeenten kopen gas in via e-veiling

De Overijsselse gemeenten Staphorst. Steenwijkerland en Kampen gaan hun aardgas samen inkopen via een e-veiling. Ze verwachten dat dit een gunstiger prijs zal opleveren dan de traditionele Europese aanbesteding.


Vanaf 2004 is het voor overheden mogelijk om in te kopen via e-veiling. De Staat veilde eerder al UMTS-frequenties en ook in het bedrijfsleven is e-veiling geen onbekende methode. Bij een e-veiling worden leveranciers uitgenodigd om binnen een besloten internetomgeving te bieden op een uitstaande vraag. Alle stappen. van bestek tot inschrijving. worden elektronisch doorlopen. Ook de biedingen kunnen elektronisch verbeterd worden. De besloten internetomgeving zou bijdragen aan de transparantie.

De gemeenten. die hun contracten met de huidige leveranciers eind dit jaar zien aflopen. hopen via de e-veiling meer rendement uit hun inkoop te halen. Die inkoop zal bijvoorbeeld het stadhuis en scholen van aardgas gaan voorzien. De gemeenten Raalte en Zwolle. waarmee Kampen eerder haar elektra (zie vorig bericht) aanbesteedde. hebben echter twijfels over het experiment. Ze vrezen het ‘gokgehalte’ van de e-veiling. Volgens de drie gemeenten is dat risico niet al te groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.