Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Gemeenten ontwikkeling zich in re-integratieopdrachten

Gemeenten zien aanbesteden van re-integratieopdrachten vaak als een leerproces. Na verloop van tijd is er een vaste procedure bepaald. die per gemeente kan verschillen. Die procedure stelt gemeenten beter in staat om offertes te beoordelen. Zo luidt ??n van de conclusies van de Inspectie Werk en Inkomen (IWI). die een onderzoek deden naar het aanbesteden van re-integratieopdrachten door gemeenten.

Re-integratieopdrachten worden in het overgrote deel aangekondigd via elektronische kanalen. waarvan de eigen gemeentelijke website veruit het populairst is. Ook (regionale) kranten worden vaak gebruikt. Het hele proces wordt gestandaardiseerd door de gemeenten. Waardoor precies is vastgelegd wie. wat wanneer en hoe moet doen. Tevens bracht het onderzoek naar voren dat gemeenten bij een volgende aanbesteding het proces rondom de selectiecriteria efficiënter wil inrichten.

Nagenoeg alle gemeenten maken nu nog de keuze met als criterium de economisch gunstigste gunning. Knelpunten die de gemeenten zelf aangeven aan de IWI hebben betrekking op het vele papierwerk. de kwaliteit van het bedrijf en het personeel moeilijk is in te schatten en dat veel offertes niet goed aansluiten op de vraag.

Lees hier het hele rapport van de IWI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.