Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
01
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Gemeenten professioneler aan het inkopen en aanbesteden

De Nederlandse gemeenten zijn een goede inhaalslag aan het maken ten aanzien van het inkopen en aanbesteden. Dat is de enige conclusie die het VNG kan trekken na een inventarisatie. Het onderzoek onder meer dan vijftig procent van de gemeenten wees een duidelijke vooruitgang in de professionalisering. Toch heeft het VNG drie duidelijke verbeterpunten opgesteld.


Bij slechts zevenenveertig procent van de gemeenten is de gemeenteraad zichbaar betrokken. vijfenveertig procent controleert het management niet op naleving van de uitgangspunten en het kennismanagement en contractbeheer moeten nog meer aandacht krijgen.

Daar staat wel tegenover dat bij ruim driekwart van de gemeenten een verantwoordelijke portefeuillehouder zich bezig houdt met het inkopen en aanbesteden. Daarnaast ligt bij vijfennegentig procent van de middelgrote gemeenten het beleid vast in een nota ''''inkopen en aanbesteden''''.

Negen op de tien gemeenten hanteren duidelijke voorschriften bij inkopen en aanbesteden en negentig procent werkt tevens samen met andere gemeenten om de inkoop te regelen. De VNG trekt dan ook de conclusie dat de gemeenten goed voor de dag kunnen komen met de huidige resultaten en dat de goede weg is ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.