Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
02
12
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Gemeentes op naar duurzame catering

Twintig overheden kwamen onlangs samen in Amersfoort om de inkoop van biologische, duurzame catering te bespreken. Het lijkt tijd voor een doorvertaling naar cateringcontracten.

De gedachte is biologische producten uit de streek in te kopen, zodat de lokale economie wordt gestimuleerd. De gemeente Amersfoort blijkt er een voorloper in te zijn. Samen met gemeentes als Eindhoven, Nijmegen, Haarlem en Lelystad geeft deze gemeente aan dat het mogelijk is om 95 procent duurzaam en regionaal in te kopen.

Blauwdruk
Momenteel werken de betroken inkopers samen aan een blauwdruk die lokale wensen omzet in concrete resultaten. Ook namen ze tijdens de bijeenkomst duurzaamheidscriteria onder de loep en vergeleken ze die met de actuele overheidsrichtlijnen voor duurzame inkoop. Een positieve ontdekking, was dat steeds meer grote cateraars open blijken te staan voor (maatwerk)afspraken over duurzame catering.

Taskforce
De inkopers en bestuurders kwamen samen tijdens een meeting op initiatief van onder andere de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Pianoo. De Taskforce heeft voor meer informatie een filmpje op YouTube gezet:

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.