Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Geschorste inkoopdirecteur Tesco keert terug

Tesco heeft een van de acht topmanagers, die op non-actief zijn gezet vanwege het onderzoek naar fraude, teruggehaald. Inkoopdirecteur Matt Simister is door CEO Dave Lewis volledig gerehabiliteerd, zo schrijft Retaildetail.

In september bleek dat Tesco een veel te hoge winstverwachting had afgegeven. Tot drie keer toe moest het bedrijf de verwachtingen bijstellen. Daar kwam vervolgens het vermoeden van fraude bij. In totaal schatte Tesco de winst 263 miljoen pond (334 miljoen euro) te hoog in. Vanwege dit boekhoudschandaal zijn in totaal acht managers geschorst.

Terugkeer Simister
De terugkeer van Simister als eindverantwoordelijke voor de gehele inkoop van Tesco wordt in een interne mail aangekondigd en toegelicht: “Tijdens ons onderzoek werd duidelijk dat Matt onvermoeibaar heeft gewerkt om de problemen, waarmee we te maken hebben, op te lossen”.

Definitief vertrek
Tegenover de terugkeer van Simister, staat het definitieve vertrek van vier van de acht geschorste managers. De schorsing van de overige drie bestuurders duurt nog voort. Tesco wil niet aangeven om welke personen dit gaat, stelt Retaildetail.

Tijdelijke leiding
Dave Lewis heeft tijdelijk de leiding overgenomen van de Britse Tesco operatie. Daarmee wordt ook duidelijk dat voormalig directeur Chris Bush, die tot de geschorste managers behoort, Tesco definitief heeft verlaten. De eerste uitdaging voor Lewis is om in 2015 een goede manager te vinden voor de dagelijkse leiding over Tesco UK.

 

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.