Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
03
12
Jesper Romkes
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jesper Romkes
Dossier: Inkoop
Soort:

Gezamenlijke inkoop noordelijke provincies brug te ver

De Friese Provinciale Staten zijn tegen de komst van een Shared Service Centrum (SSC) voor gezamenlijke bedrijfsvoering van de drie noordelijke provincies. Onder meer inkoop zou in een SSC ondergebracht moeten worden.

De politici van de Provinciale Staten geven aan wel voor samenwerking tussen de noordelijke provincies te zijn, maar een SSC gaat ze te ver. De totstandkoming van een organisatie met een juridische grondslag, een fysiek gebouw en een directeur betekent feitelijk echter een ambtelijke fusie, zo vinden zij. Daardoor zou de stap naar een samensmelting van de provincies te klein worden. Vorige maand ondertekenden de colleges van Groningen, Drenthe en Friesland nog een intentieverklaring om als eerste provincies in Nederland een SSC op te richten.

Definitief besluit
Behalve inkoop, zouden onder andere ook de financiële administratie, personeel- en salarisadministratie en geografische informatiesystemen in een gezamenlijke bedrijfsvoering worden ondergebracht. Nadat is uitgezocht hoe het plan eruit komt te zien en wat de samenwerking kost en oplevert, nemen de provincies definitief een besluit.

Jesper Romkes
Door Jesper Romkes
Jesper Romkes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.