Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
02
16
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: E-procurement
Soort: ,

“Goede Supplier Base Management is key”

“De inkooprelatie met de leveranciers is erg belangrijk”, vertelt Berend Bouwmeester, Country Manager Benelux van inkoopsoftwarebedrijf SynerTrade, enthousiast tegen InkopersCafe.nl. “Leveranciers uitknijpen werkt niet meer. Wanneer de leverancier niet tevreden is, gaat op een gegeven moment de kwaliteit erop achteruit. Het rampscenario is dat je leverancier kopje onder gaat en de fabrieksband dagenlang stilstaat. Het managen van de Supplier Base is echt cruciaal.”

Ter illustratie neemt Bouwmeester een case van SynerTrade. “Carrefour had de relaties met hun leveranciers niet goed onder controle. Wekelijks kregen zij 100.000 nieuwe producten binnen, waarvan de gegevens en contracten verstopt werden in Excel en Outlook. Kortom: de CPO had geen idee hoeveel hij daadwerkelijk inkocht en bij wie. Daarom hebben zij een Supplier Management systeem geïmplementeerd.”

Kracht van inkoop
Wanneer systemen en relaties goed op orde zijn, kunnen inkopers veel besparen. “Daar zit de kracht van inkoop. Als je in staat bent om een goede relatie op te bouwen met de leverancier, dan heb je een besparing van 1% zo gerealiseerd. Over de volledige spend kan dit flink oplopen”, vertelt de topman. “In een ziekenhuis kocht iedere afdeling los van elkaar paracetamol in. Toen ze een auctionsysteem introduceerden, hebben ze in één klap 200.000 euro bespaard. Dan heb je het systeem al dubbel en dwars terugverdiend.”

Efficiënter en goedkoper
Dit ziekenhuis is niet het enige bedrijf waar contractmanagement slecht geregeld is. “Wat je bijvoorbeeld ook nog veel ziet bij snelgroeiende organisaties is dat inkoop op elke locatie apart wordt geregeld en in een ander systeem wordt ingevoerd”, vervolgt Bouwmeester.
“Veel multinationals zijn ontstaan door allemaal fabrieken over te kopen. Daarbij zie je dat ze apart inkopen en allemaal verschillende inkoopsystemen hebben. Dan komt het dus voor dat er veel dubbele contracten zijn, misschien wel met dezelfde leverancier. Dat kan veel efficiënter en goedkoper als dit voor alle locaties gecentraliseerd wordt.”

Totale spend
Als de CPO niet aan de CFO kan doorgeven hoeveel spend hij in totaal heeft, dan heeft hij een probleem. “Ik ben zelf inkoper geweest bij Philips en de grootste uitdaging is je zichtbaarheid in het bedrijf. De CFO kwam regelmatig bij ons langs met de opmerking: ‘ik zie allemaal facturen binnenkomen, maar die zijn niet via jullie ingekocht’. Veel werd dus buiten de inkoopafdeling om ingekocht. Collega’s denken te weten wat ze moeten hebben en gaan het gewoon halen. Ze hebben het altijd snel nodig. Snelheid is echter niet altijd goed op de lange termijn.”

Enorme besparingen
Bouwmeester geeft aan dat goede softwareoplossingen ervoor kunnen zorgen dat de inkoopprocessen beter in lijn gebracht worden met de ambities van het bedrijf. De afdeling inkoop krijgt daarmee bovendien meer inzicht in besparingen en productiviteitsverbeteringen. De implementatie van inkoopsoftware kan nog wel eens weerstand oproepen. “Als de CPO de voordelen van een procurementsysteem zo concreet mogelijk kan maken voor de organisatie, dan ontstaat er zeker draagvlak. Ondersteun de voordelen met de mogelijke besparingen.”, adviseert Bouwmeester. “Jaarlijks wordt er nog voor miljoenen euro’s handmatig ingekocht, buiten geautomatiseerde systemen om. Dubbel werk, inefficiënte processen, slecht leveranciersmanagement en niet op het juiste moment de juiste prijs betalen zijn aan de orde van de dag. Ik ben ervan overtuigd, dat inkopers enorme besparingen kunnen realiseren als hun processen beter geautomatiseerd worden.”

Procurement Network Diner
De digitale transformatie raakt iedere inkoper en brengt zowel kansen als risico’s met zich mee. “Dit onderwerp staat centraal tijdens ons tweede ‘Procurement Network Dinner’ van dit jaar op 3 maart a.s. In een korte tijd werd massaal gereageerd op de uitnodiging. Dat onderstreept wel dat digitale transformatie hoog op de agenda staat bij veel inkoopafdelingen,” concludeert Bouwmeester.

SynerTrade is gold partner op InkopersCafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.