Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Inkoop, PMI
Soort:

Groei industrie is aan het afvlakken

Groei industrie is aan het afvlakken

De inkoopmanagersindex voor de industrie in Nederland is in februari licht gedaald. Daarmee kwam de score met 51,7 op de laagste stand sinds augustus 2014. De score is boven de 50 en duidt daarom wel op groei, maar die is duidelijk aan het afvlakken, stelt Arjan van Weele van NEVI.

Vooral in de hoeveelheid ingekochte materialen en de voorraad was een daling te zien. De levertijden liepen daarentegen op, schrijft FD.nl. Niet alleen het volume daalde, ook de prijzen voor de inkoop gingen naar beneden. Dat leidde tot een verdere daling van de verkoopprijzen.

China
Dat Nederland het nog niet zo slecht getroffen heeft, toont de inkoopmanagersindex van China aan. Uit gegevens van het statistisch bureau in China blijkt dat de index van 49,4 zakte naar 49. Deze daling geldt echter alleen voor de maakindustrie. Buiten de maakindustrie verwachten inkoopmanagers nog steeds groei.

Europa
De Duitse inkoopmanagers waren afgelopen maand ook minder positief. De samengestelde inkoopmanagersindex kwam in februari uit op 53,8. Dat blijkt uit cijfers van Markit. Ook de index van Frankrijk zakte met 0,4 punten naar 49,8. Deze cijfers zijn kenmerkend voor de volledige eurozone en duiden op een afnemende groei van de economie.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.