Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

Groei Nederlandse productiesector tempert

De NEVI DPA PMI® noteerde in september een cijfer van 57.7. gezakt van 58.7 in augustus. Dit betekent een voortgaande robuuste uitbreiding van de Nederlandse productiesector. hoewel in het laagste tempo van de afgelopen vier maanden.


Bron: NEVI DPA PMI

De panelleden schreven de stijging toe aan de sterke vraag en aan de lancering van nieuwe producten. September liet voor de zestiende achtereenvolgende maand een sterke stijging zien van het aantal ontvangen nieuwe orders. Samen met een tekort aan capaciteit en langere levertijden bij de leveranciers. droeg dit bij aan de voortgaande stijging van de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk. Deze omstandigheden stimuleerden de Nederlandse productiebedrijven om voor de zevende achtereenvolgende maand hun personeelsbestand sterk uit te breiden.

Ondanks de inspanningen om het productieniveau en de productiecapaciteit te verhogen. noteerden de Nederlandse productiebedrijven een voortgaande vermindering van de voorraad gereed product. De voorraad ingekocht materiaal bleef groeien. zij het in een marginaal lager tempo. Sommige panelbedrijven legden buffervoorraden aan tegen de langere levertijden. die naast de hogere inkoop werden veroorzaakt door een gebrek aan grondstoffen en capaciteit bij de leveranciers.

De gemiddelde inkoopprijzen (vooral van staal en koper) bleven sterk stijgen. zij het iets minder dan in augustus. De grote stijging van de gemiddelde verkoopprijzen maakte het de panelbedrijven mogelijk hun hogere kosten opnieuw door te berekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.