Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
07
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Inkoop, Supply Chain
Soort:

Groeiende vraag naar Supply Chain professionals

Groeiende vraag naar Supply Chain professionals

Er is binnen Nederland steeds meer vraag naar hoog opgeleide Supply Chain professionals door de stijging van export en productie. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal vacatures in het tweede kwartaal met ruim 17 procent gestegen. Deze groei is zichtbaar in alle functies op alle niveaus, van inkoper tot logistiek manager. Dit blijkt uit een analyse van werving- en selectiebureau Yacht, op basis van gegevens van Jobfeed en de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey.

Het verhoogde productieniveau bij bedrijven heeft geleid tot een verhoogde vraag naar operationele supply chain professionals. De vraag naar inkopers steeg beperkt met 3%, terwijl de vraag naar inkoop managers is gestegen met 16% ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014. Opvallend is dat de vraag naar Supply Chain analysten met maar liefst 86% is gestegen. De stijging in deze rollen laat volgens de analyse zien dat bedrijven naast focus op het verhogen van de productie ook focus hebben op de herinrichting en optimalisatie van hun Supply Chain.

Ketensamenwerking
De vraag van klanten is onvoorspelbaar en dwingt producenten en toeleveranciers tot ketensamenwerking. Succesfactoren om ketensamenwerking vorm te geven zijn een strategie met focus op de langere termijn, een infrastructuur gericht op processturing en transparantie en vertrouwen als gedragscomponenten, stelt Yacht.

Stijging vacatures
Uit de analyse blijkt tevens dat de regio Amsterdam met 890 vacatures in het tweede kwartaal 2015, koploper regio Rotterdam/Den Haag nadert met 908 vacatures. Ook in Utrecht steeg de vraag naar Supply Chain professionals met 35% en in Breda met 27% ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.