Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
10
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Groener Nederland gaat doelen 2020 niet halen

De opwekking van hernieuwbare energie gaat de komende jaren hard groeien in Nederland. Ook zal er meer energie worden bespaard en zal de uitstoot van broeikasgassen dalen. Toch gaat Nederland hier niet de doelen voor 2020 mee halen. Dat meldt NOS.

De vergroening van de stroomvoorziening gaat sneller dan die van de totale energievoorziening. Zo is te lezen in het rapport Nationale Energie Verkenning (NEV) van het CBS. Van Europa moet Nederland in 2020 14 procent van alle energie duurzaam inkopen. Dat doel wordt naar verwachting niet gehaald. NEV denkt dat Nederland in 2020 rond de 12,4 procent zal zitten.

Groene transportbrandstoffen en verwarmingen
Volgens NEV is de energietransitie nu goed uit de startblokken, maar is het belangrijk dat ook transportbrandstoffen en de verwarmingen van huizen en kantoren groener worden. De groene inkoop van die energie is nog maar mondjesmaat op gang gekomen. Het regeerakkoord heeft hier wel een beleid voor aangekondigd.

Goedkope duurzame energie
Duurzame energie wordt goedkoper, dat blijkt uit een rapport van Bloomberg. Tot 2040 zal de prijs van zonne- en windenergie namelijk afnemen. Bloomberg verwacht een daling van zo’n 66 procent. De onderzoekers denken dat duurzame energie in 2030 goedkoper is dan de energie uit bestaande fossiele centrales.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.