Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

Grootste groei werkgelegenheid sinds 2000

De NEVI DPA PMI® van januari noteerde een cijfer van 56.3. Gestegen van 54.4 in december. betekent dit een robuuste uitbreiding van de Nederlandse productiesector en de negentiende achtereenvolgende maand van betere bedrijfsomstandigheden. De productie en het aantal ontvangen nieuwe orders stegen sterk en de werkgelegenheid zelfs sterker dan in de voorafgaande zes en een half jaar. De inflatiedruk nam echter toe.

Door de betere bedrijfsomstandigheden nam het aantal ontvangen nieuwe orders sneller toe dan in de voorafgaande vier maanden. Ook het aantal nieuwe ontvangen exportorders nam weer sterk toe. In januari name de Nederlandse productiebedrijven opnieuw meer mensen aan: de grootste groei sinds juli 2000. Ondanks dit steeg voor de veertiende achtereenvolgende maand de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk.

De voorraad gereed product nam voor de negentiende achtereenvolgende maand af. in het hoogste tempo sinds april 2004. Het hogere productieniveau zorgde ervoor dat de producenten meer inkochten. Desondanks slonk de voorraad ingekocht materiaal voor de derde achtereenvolgende maand. De toegenomen inkoopactiviteit vergrootte opnieuw de druk op de leveranciers. zodat de levertijden in januari opnieuw langer werden.

De inkoopprijsinflatie nam scherp toe en de verkoopprijsinflatie nam in januari scherper toe dan ooit. in de hele geschiedenis van dit onderzoek. om de hogere kosten door te berekenen.

Bron: NEVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.