Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
08
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Onderzoek
Soort:

Grootte organisatie geen invloed op salaris

Voor de meeste inkopers heeft de grootte van het bedrijf waar ze voor werken, geen enkel invloed op de hoogte van hun salaris. Dat blijkt uit internationaal onderzoek.

Een salarisonderzoek onder 1.700 inkopers verspreid over de wereld, uitgevoerd door Procurement Leaders, wijst uit dat het voor de meeste inkopers en categoriemanagers nauwelijks uitmaakt hoe groot hun organisatie is. Of de jaarlijkse omzet nu minder is dan 300 miljoen euro of meer dan 10 miljard; het verschil is nihil. Slechts op de verschillende niveaus van hoger management is een verschil merkbaar.

Reputatie
CPO's van organisaties met een omzet minder dan 300 miljoen euro strijken jaarlijks gemiddeld net iets minder dan 200.000 euro op. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich het hoofd inkoop van een organisatie met meer dan 10 miljard euro omzet per jaar: deze verdient het dubbele van waar zijn collega bij het eerstgenoemde bedrijf mee naar huis gaat. De relatie tussen de verantwoordelijkheden van de manager en wat hij verdient vertroebelt echter op lagere niveaus. Toch merkt het rapport bij het onderzoek wel op dat de kans voor inkopers bij een gerenommeerde, grote organisatie om een reputatie op te bouwen groter is. Dat zou de kans op promotie en salarisverhoging vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.