Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
10
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Bas Heerink
Dossier: Outsourcing
Soort:

Grote overname in markt van procurement outsourcing

Organisatieadviesbureau Accenture neemt concurrent Procurian over voor 375 miljoen dollar. Wat zijn de gevolgen van deze overname voor de markt van procurement outsourcing?

Overnames komen vaak genoeg voor in de wereld van outsourcing. De overname van Procurian door Accenture is echter bijzonder te noemen. Het komt niet vaak voor dat een grote service provider in procurement outsourcing een directe concurrent overneemt. Beide bedrijven stonden in de top-5 van bedrijven die het grootste marktaandeel hebben in procurement outsourcing, opgesteld door onderzoeksbureau hfS. Dit maakt de overname extra bijzonder.

Strategische overname
Voor de overname van Procurian heeft Accenture diep in de buidel moeten tasten. Als we kijken naar de omzet van Procurian over de laatste twaalf maanden (142,6 miljoen dollar), dan betaalt Accenture dus meer dan twee keer de omzet van Procurian.

Accenture weet echter prima waarom het zoveel geld betaalt voor de overname. Het consultancy- en servicebedrijf zat al in de top van de markt, met een aandeel van 19,4 procent. Met de overname van Procurian komt daar nog eens 8,9 procent bij op. Het marktaandeel stijgt dus flink en daar wil Accenture dan ook best de knip voor trekken. Het bedrijf is ook prima in staat om overnames van dit formaat te doen. De oorlogskas voor strategische overnames is met 6 miljard dollar goed gevuld.

Procurement outsourcing blijft groeien
De afgelopen tien jaar zijn veel adviesbureaus en service providers procurement outsourcing aan gaan bieden. Dit resulteerde in een behoorlijk groei. Als we de afgaan op de schatting van afgelopen jaren, is de jaarlijkse groei toch zo’n 10 procent. Volgens onderzoeksbureau HfS is de omvang van de wereldwijde procurement outsourcing-markt ongeveer 3,4 miljard dollar in 2013. De groei voor de komende vijf jaar wordt geschat op 12 procent per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.