Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
12
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Global, Inkoop
Soort:

Gucci gaat Chinese leveranciers controleren

Het Italiaanse modehuis Gucci zegt dat het zijn Chinese leveranciers gaat  controleren op de arbeidsomstandigheden van het personeel. Dit doet het concern na inhoudelijke kritiek in de media.

Een tv-programma van de Italiaanse zender RAI toonde aan dat de werknemers in de Chinese fabrieken vaak veel meer werken dan wordt aangegeven. Werknemers zouden bij het in elkaar zetten van tassen soms wel dagen maken van veertien uur.

Beloofd
De gemaakte handtassen worden voor 24 euro verkocht aan Gucci. In de winkel kunnen consumenten de Chinese tassen vervolgens kopen voor bedragen rond de 1000 euro. Gucci heeft na de uitzending beloofd om het aantal inspecties bij leveranciers te verhogen en waar nodig actie te ondernemen. 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.