Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
08
03
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Gunstiger fiscale regeling voor leaserijders

Gunstiger fiscale regeling voor leaserijders

DEN HAAG - Rijden in een auto van de zaak wordt volgend jaar minder fiscaal belast. Vanaf 1 januari hoeft nog maar 20 procent van de cataloguswaarde van de wagen bij het belastbaar inkomen te worden opgeteld. in plaats van 25 procent.

Dat bevestigen bronnen rond het kabinet woensdag. De maatregel maakt deel uit van het belastingplan voor volgend jaar. dat het kabinet op prinsjesdag zal presenteren.

Vanaf 1 januari zal bovendien het rijden met een auto van de zaak naar het werk als zakelijk verkeer worden aangemerkt door de fiscus. Nu geldt dit voor een deel nog als priv?verkeer. Dat betekent bijvoorbeeld dat een loodgieter die het bestelbusje van zijn baas mee naar huis neemt om de volgende dag tijdig op een klus te kunnen zijn. daarvoor door de belastindienst wordt aangeslagen. Minister Zalm van Financi?n kondigde enkele maanden terug al aan dat het kabinet hier iets aan zou gaan doen.

Voor mensen die hun eigen auto voor hun werk gebruiken. betekent de nieuwe regeling geen goed nieuws. De belastingvrije vergoeding van 28 eurocent per kilometer wordt fors verlaagd. volgens sommige bronnen zelfs meer dan gehalveerd.

De werknemersorganisatie VNO-NCW reageert verheugd dat het kabinet eindelijk iets doet aan de al jaren slepende 'bestelbusjesproblematiek'. "Wij zijn hier zeer positief over. De regeling wekte al jaren grote irritatie bij onze leden". zegt een woordvoerder. Wel noemt hij het verlagen van de kilometervergoeding "een drastische ingreep".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.