Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
04
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

'Efficiency en kostenbesparing door samenwerking’

'Efficiency en kostenbesparing door samenwerking’

Het hartcentrum van het Haagse HagaZiekenhuis heeft een samenwerkingsverband gesloten met de Amerikaanse fabrikanten van medische apparatuur Medtronic en St. Jude Medical. Deze samenwerking moet leiden tot verdere verbetering van medische resultaten en bijdragen aan de efficiency en kostenreductie.

Dr Maco Götte, cardioloog in het HagaZiekenhuis, benadrukt het belang van de intensievere samenwerking tussen strategische leveranciers van medische technologie en inkopers en doktoren van het ziekenhuis. “Op deze manier kunnen we de kwaliteit van de zorg verder verhogen en tegelijkertijd vernieuwende medische technologie sneller en beter ontwikkelen en toepassen”, aldus de cardioloog tegen FD.nl.

Samenwerking met Siemens
Het hartcentrum van HagaZiekenhuis heeft eerder al een samenwerking gesloten met Siemens. Daarmee is het naar eigen zeggen de eerste keer dat een Nederlands ziekenhuis een partnership sluit met meerdere partijen op het gebied van medische technologie.

Meest recente technologie
De samenwerking wordt voor vijf jaar aangegaan en is een initiatief van de cardiologen van het hartcentrum. De twee Amerikaanse bedrijven garanderen toegang tot de meest recente medische technologie. De samenwerking met de bedrijven verandert niets aan de onafhankelijkheid van de medische besluitvorming van HagaZiekenhuis, voegt het ziekenhuis toe.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.