Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
11
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Handleiding verduurzaming distributiecentra

‘ABC voor duurzame DC’s’ is het nieuwe boekje van netwerker Connekt en bedrijfsvastgoedexpert Goodman. Het is bedoeld als hulpmiddel om de integrale verduurzaming van magazijnen en distributiecentra op gang te helpen.

De ‘a’ slaat op de juiste allocatie om te verduurzamen. Het bouwen van de magazijnen geldt als ‘b’ en de ‘c’ staat voor de continue verbeteringen van de magazijnen en distributiecentra die volgens Connekt en Goodman noodzakelijk zijn om te verduurzamen. Dit zijn de drie stappen die volgens de makers van het boekje genomen moeten worden om integraal te verduurzamen. De rol van slimme inkoop is hierbij groot.

Bewust omgaan met materialen
Het boekje is gebaseerd op een afstudeeronderzoek naar de praktische opties om bestaande magazijnen te verduurzamen. De nadruk lag bij dit onderzoek op het bewust omgaan met materialen en energie uit het logistieke proces. Meestal wordt er, volgens het onderzoek, niet nagedacht over de materialen die in distributiecentra en magazijnen worden gebruikt. De mate waarin het logistieke proces duurzaam verloopt, is afhankelijk van de keuzes die door de werknemers gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.