Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
05
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Koos Plegt
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Handleiding zorginkoop moet kans bezwaren verkleinen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil haar leden zoveel mogelijk helpen met zorginkoop voor de nieuwe Wmo en Jeugdzorg. Een strategiedocument moet uitkomst bieden.

De VNG heeft een strategiedocument gepubliceerd dat gemeentelijke inkopers moet helpen met het inkopen van zorg. Vakblad Zorgvisie bericht dat in het ‘stappenplan inkoop Wmo’, dat de VNG samen met het Transitiebureau Wmo heeft opgesteld, staat hoe inkoop idealiter gebeurt. Om vertraging in het inkooptraject te voorkomen, stellen de makers van het document dat gemeenten de kans op bezwaar door verliezende aanbieders zoveel mogelijk moeten voorkomen.

Vertraging voorkomen
Vertraging kunnen gemeenten voorkomen door te selecteren op kwalitatieve voorwaarden in plaats van op het aantal aanbieders. De kans op een kort geding en uitloop van inkooptrajecten moet zo verlaagd worden. Ook kunnen inkopende gemeenten tips vinden over het verbeteren van hun relatie met zorgaanbieders. Daarbij is gedacht aan onder meer prikkels in het kader van volumebeheersing en sturen op kwaliteit.

Reacties:

  • Anoniem | 17-06-2014 om 15:04

    Misschien is het een idee dat we gaan stoppen met het produceren van nog meer handleidingen, quick reference cards, best practices, templates, databanken en dat we de inkoper het vak “LEREN” door de sturen op harde kennis, vaardigheden en competenties. Als je het vak beheerst heb je al die stappenplannen niet nodig lijkt me.
    Mijn bakker staat ’s morgens op en begint met het bakken van de heerlijkste broden, hij kent alle recepten uit zijn hoofd en gebruikt zijn ervaring en gevoel met prima resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.