Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
11
09
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Onbekend
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Handreiking concurrentiegerichte dialoog nu verkrijgbaar

Vier deskundigen bij het rijk bundelden hun ervaring met de concurrentiegerichte dialoog. Wat kunnen inkopers leren van hun handreiking?

In de Europese aanbestedingsrichtlijn is de concurrentiegerichte dialoog opgenomen als nieuwe aanbestedingsvorm. In de richtlijn, maar ook in de nationale aanbestedingsreglementen is echter nauwelijks iets opgenomen over hoe een dergelijke procedure in elkaar zou kunnen steken. Dit geeft veel vrijheid, maar blijkt in de praktijk ook veel vragen op te werpen. Om de teams die voor een concurrentiegerichte dialoog gesteld staan een handvat te bieden hebben vier deskundigen – Marijke Nagelkerke (RWS PPS Kennispool), Jacobien Muntz-Beekhuis (PIANOo), Jeroen Oehler (DLG) en Diederik van der Staay (RGD) – hun ervaring en die van anderen gebundeld in een korte en praktische handreiking.

Met deze handreiking willen de auteurs anderen inzicht geven in hoe de concurrentiegerichte dialoog een succes kan worden. Voor de indeling van de brochure is het procesverloop van de dialoog gevolgd. Omdat een goede aanbesteding en dialoog bepaald wordt door een gedegen voorbereiding is de brochure breed opgezet. Bovendien heeft een goede projectbeheersing vanaf het begin van het project invloed op het succes van de aanbesteding.

De handreiking is digitaal beschikbaar op de site www.ppsbijhetrijk.nl en www.pianoo.nl. Liefhebbers van een hard copy kunnen hiervoor vanaf vandaag contact opnemen via info@pianoo.nl. Als u uw adresgegevens mailt, stuurt PIANOo u een hard copy toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.