Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Health check voor uw supply chain?

DPA Supply Chain People (DPA SCP) is een relatief nieuw bedrijf dat bijna twee jaar geleden is opgericht. Ondanks het feit dat het bedrijf relatief nieuw is werken er veel mensen die niet nieuw zijn in het vak! Als onderdeel van het beursgenoteerde DPA Flex N.V. houden de mensen van DPA SCP zich bezig met allerlei supply chain vraagstukken. Met heel veel gezonde ambitie. DPA SCP heeft het streven om op het gebied van vraagstukken ten aanzien van inkoop. logistiek en operations de grootste te zijn! Met dit voornemen zijn we op de goede weg. DPA SCP heeft in Nederland met ruim 85 mensen nu al een dominante positie als het gaat om het aanbieden van strategische en operationele kennis van de supply chain.

DPA SCP heeft ook een professionele droom: het ont-schotten van de supply chain. De ervaring leert dat er tussen de disciplines inkoop. logistiek en operations vaak schotten (be)staan. Soms schotten in de fysieke zin. soms in mentale zin en helaas nog maar al te vaak in materiele zin (werkmethoden en IT systemen). Vaak vanuit de afzonderlijke disciplines heel goed te verklaren en daarmee te begrijpen maar vanuit het collectief bijna altijd negatief! Te vaak. zo leert de ervaring. zorgen deze schotten voor het zijn van niet-best-in-class!

Het onderzoek dat DPA SCP samen met een aantal partners (onder andere Nevi. VLM. Deal! en tijdschrift Logistiek) heeft opgezet heeft als doelstelling om bedrijven en instellingen te ondersteunen bij het ont-schotten van de supply chain in eerste instantie door het in kaart brengen van de knelpunten en inzichtelijk te maken hoe anderen het doen. De uitkomsten worden verwacht een uitspraak te doen over het risico op “een supply chain infarct”.

Voor wie is het onderzoek bestemd? In principe voor alle organisaties in Nederland. zowel voor bedrijven uit de private sector als organisaties uit de publieke sector. De enige beperkende factor is het hebben van voorraad! De vragen zijn door de onderzoekers en hun externe denktank dusdanig geformuleerd dat veel organisaties zich in de vraagstelling meten kunnen vinden.

De sessies met oefenbedrijven hebben laten zien dat naast handel- en productiebedrijven bijvoorbeeld ook banken. ook waterleidingbedrijven en ook financiële instellingen een gezondheidscheck voor hun supply chain kunnen uitvoeren met indrukwekkend resultaat.

Door deel te nemen aan het onderzoek worden de respondenten in staat gesteld hun eigen relatieve positie ten opzichte van de concurrentie te bepalen. Een echte health check in goed Nederlands een echte gezondheidscheck dus. Want net als u zelf zo nu en dan door de dokter uit voorzorg gecontroleerd wordt. zo moet wat ons betreft ook uw supply chain zo nu en dan gecontroleerd worden.

In april 2007 zal het onderzoek uitgevoerd worden. Via de partners zullen papieren versies van de vragenlijst worden verspreid. Daarnaast zullen de vragen vanaf april 2007 ook via onze website en die van de partners elektronisch beschikbaar zijn.

Deelname wordt beloond op verschillende manieren. te weten:

  • De eerste 100 respondenten zullen de resultaten die in het najaar in boekvorm zullen verschijnen gratis ontvangen
  • Tegen geringe betaling zullen de deelnemers in staat worden gesteld hun eigen resultaten te vergelijken met hun sector/branche genoten
  • Deelnemers zullen exclusief worden uitgenodigd voor speciale ronde tafelbijeenkomsten om de resultaten te bespreken en verklaren

Over DPA Supply Chain People

DPA Supply Chain People (SCP) is een onafhankelijke dienstverlener. gespecialiseerd in het leveren van supply chain gerelateerde kennis en capaciteit op maat.

Op de belangrijkste supply chain functies Inkoop. Logistiek en Operations is SCP d? specialist in specialisten! Voor een snel toenemend aantal bedrijven en organisaties in de publieke en private sector leveren nu al meer dan 85 supply chain professionals een zeer gewaardeerde en bijzondere bijdrage met hun expertise. Vaak in de vorm van detachering/interim-management of door middel van recruitment/werving & selectie en heel duidelijk ook op het gebied van adviesdiensten en outsourcing services.

SCP heeft in Nederland een leidende positie als het gaat om het ter beschikking stellen supply chain capaciteit zowel tijdelijk als vast. DPA Supply Chain People: d? specialist in specialisten.

DPA Supply Chain People is een werkmaatschappij van het aan Euronext geno-teerde DPA Flex Group NV. Over 2005 werden een omzet van ruim 61 miljoen euro en een nettowinst van bijna 2 miljoen euro gerealiseerd. Een solide. snel groeiende onderneming met in totaal circa 1.000 professionals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.